21 Mayıs 2014 Çarşamba

Taze Soganli Pide



Selamün aleyküm dostlar.
Girdigi her yemegin lezzetini katlandiran.
Kurusu mutfaklarin temel diregi.
Taze,yesili
yazin salatalarin, köftelerin,omletlerin ve böyle pidelerin vazgecilmezi olan
 soganli pidemiz var bugün
menümüzde.
Eeee artik yaz geldi günes iyiden iyiye  güzel sicak yüzünü göstermeye basladi .
Parklar ,bahceler civil civil 
Cocuklari bu güzel havalarda  evde tutmak bilgisayar ve tv lere mahkum etmek insafsizlik olur.
Degilmi ama  :)
Yaninizda bir kac dost arkadas.
Hazirlayin Picknik sepetlerinizi
 alin   termosla caylarinizi,yanina da bu pidelerden yaptinizmi
 ohhhh
degmesinler keyfinize.
 
 Hamur icin   Malzemeler.

1 Kilo un
200 gr yogurt
1 paket Yas Maya
2 yemek kasigi Seker
1 yemek kasigi tuz
1 su bardagi süt
1 su bardagi yag
1 su bardagi ilik su
2 yumurta aki (sarilari yüzüne sürülecek)

Harc icin
200 gr Beyaz peynir
yarim cay bardagi yag
2 yumurta
1 bag taze sogan
1 Tatli kasigi pul biber
bir tutam maydanoz
 
 
Bütün malzemelerden yumusacik bir hamur yoguruyoruz.
Yogurdugumuz hamuru yarim Saat mayalanmaya birakiyoruz.
mayalanan hamurdan elma büyüklügünde bezeler aliyor ve tekrar 15 dakika mayalanmaya birakiyoruz.
Harcimiz icin öncelikle peyniri rendeliyoruz.üzerine yumurta,yag,pulbiberi ve ince dogranmis taze soganlari ve maydanozlari ilave Edip iyice karistiriyoruz.
Mayalanan bezelerimizi uzun uzun acip  peynirli sogan harcimizi üzerine  yayiyoruz.
hamurun kenarlarini üzerine katlayip yumurta sarisi sürüyor
200 derece isitilmis firinda kizarana Kadar pisiriyoruz.
Peyniri katmerli sevenler
Isterseniz cikarmadan üzerine kasar da rendeleyip eritebilirsiniz.

Hepsi bukadar haydi mutfaga
 :)
HEPINIZE

SEVGILERIMLE 
 
 
 
 


4 yorum:

Kiymetli vaktini ayirip yoruma deger buldugunuz icin tesekkür ederim
Allah c.c. razi olsun
sevgili ziyaretcim

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...