29 Ekim 2013 Salı

KUZU ETLI YAPRAK SARMA

Yaprak sarmasi ve dolmalara,üzümlü,bademli,tatlimsi ic harclari cok yakistirmiyorum ben
damak tadimiza uymuyor cok fazla.O yüzden bizim dolma ic harclarimiz bol sogan baharat ve acili olur.Bugün yine bol soganli ve acili ic harcli bir sarma karsinizda bakalim begenecekmisiniz :)
 
Malzemeler
 
2 su bardagi pirinc
1 cay bardagi köftelik bulgur
4 adet büyük Boy sogan
1 yemek kasigi domates salcasi
1 yemek kasigi biber salcasi
bir Tatli kasigi nane
yarim cay kasigi karabiber
yarim cay kasigi kimyon
1 cay bardagi sivi yag
yarim limon suyu
tuz
 
kuzunun kaburgasinin üzerinin etini kullaniyoruz dilerseniz kemikli ette kullanabilirsiniz.
Icinin hazirlanisi
pirinc ve  bulguru birbirine karistirip sicak suyla islatiyoruz.
soganlari rondodan iri kalmak sartiyla geciriyoruz.
Pirincleri süzüp bütün malzemeleri ekleyip bir güzel yoguruyoruz ic harcimizi.
yapraklarimizi bu harcla sarip,tecenin dibine iki catal koyuyoruz bu islemi etler tencerenin dibine yapisip yanmamamli icin yapiyoruz.
catallarin üzerine resimde de görüldügü gibi önce yaprakla kapatip üzetine dilimledigimiz etleri diziyoruz etlerin üzerine biraz tuz ve yag gezdiriyoruz.
Üzerine sardigimiz yapraklari dizip  yaklasik bir su bardagi sicak su koyup düdüklü tencerede 
15-20 dakikada pisiyor.
siz normal tencerede de yapabilirsiniz tabi
pistikten sonra bir tepsiye ters cevirip servis yapabilirsiniz.
AFIYET OLSUN.SEVGILER...
 

 

10 yorum:

  1. kokusu buraya kadar geldi. ellerinize sağlık :)

    YanıtlaSil
  2. yaprak sarmaaaaa :)
    süper görünüyor...

    YanıtlaSil
  3. Ellerine sağlık harika görünüyorlar. Çatal iyi fikirmiş. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. tesekkürler canim.bende yillar önce bir televizyon programinda ögrenmistim
      etler yanmiyor bu sayede.

      Sil
  4. Of of nasıl bir görüntüdür bu böyle ellerine sağlık. Karadenizlilerin vazgeçilmezi karalahanayla da harika oluyor..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Haklisin canim kara lahanaylada harika oluyor.nerden düsürdün simdi aklimiza
      nasil bulucaz bu zamanda lahanayi :(

      Sil
  5. Eline sağlık Haticecim Nefis olmuş Rahmetli annem de aynı böyle yapardı ve çok nefis olurdu Tavuklada yapardı öylede çok güzel olurdu .. muhabbetle canım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. “İnna Lillahi ve İnna İleyhi Raci’un”
      Semacim canim Rabbim anneciginin mekanini Cennet kabrini nurlarla bezetsin insallah.
      Sevgi ve muhabbetle kal canim.

      Sil
  6. Ya varya siz yemek blogları çok fenasınız benim gibi çalışan üstelik birde diyet yapan birine yapılmazki resme bak uzanıp bitane alasım var yani o kadar ellerinize sağlık...

    YanıtlaSil

Kiymetli vaktini ayirip yoruma deger buldugunuz icin tesekkür ederim
Allah c.c. razi olsun
sevgili ziyaretcim

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...