3 Ekim 2013 Perşembe

Bisküvili soguk pasta



Kahve  yaninda Tatli tutkunlari icin ideal bir alternatif...

Bisküvili soguk pasta

250 gr Petibör bisküvi
50 tereyag/1 yemek kasigi
350 gr labne peyniri
75 gr Toz Seker / yarim cay bardagina es deger
50 gr hinditancevizi /1 cay bardagi
2 adet Muz
125 gr bitter cikolata
1 paket jelatin/ bitkisel jelatin kullanabilirsiniz
3 yemek kasigi su
150 gr creme doble
 
Süsleme icin malzemeler
 
2 adet muz
limon,cikolata sos
 
Yapilisi
 
Bisküvileri bir posete koyup merdane ile eziyoruz (dilerseniz rondodanda gecirebilirsiniz) toz haline getirmeyin hafif irili ufakli olunca daha güzel oluyor. Tereyagini eritip ufak haline getirdigimiz bisküvilerle karistiriyoruz ve 20 santimlik kaliba bastirarak alt zemine dösüyoruz.
Simdiiii.... Gelelim  üst kremanin yapilisina...
Labne peynirine toz sekeri ve hindistan cevizini ilave Edip iyice karistiriyoruz daha sonra 2 adet muzu rondodan gecirip onuda karistiriyoruz 125 gramlik bitter cikolatayi benmari usulü eritip ilave ediyoruz Jelatinide 3 yemek kasigi sicak su ile aciyor,crem dobleyi mikserle köpürtüp hepsini birlestirip karistiriyoruz.Bisküvilerin üzerine döküp 2-3 Saat buzdolabinda bekletin. 
2 adet muzu dograyip limon suyunda bekletiyoruz kararmamalari icin üzerine dizip cikolata sosu ilede süslüyoruz.
 
Afiyet Olsun...  
 
 
 
 
 
 

 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Kiymetli vaktini ayirip yoruma deger buldugunuz icin tesekkür ederim
Allah c.c. razi olsun
sevgili ziyaretcim

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...