23 Eylül 2013 Pazartesi

Peynirli Soganli Gözleme


 
Peynirli Soganli Gözleme

Hamur icin malzemeler

1  paket un
1  paket yasmaya
2  Tatli kasigi tuz
1.5 litre süt

Ic malzemeleri

Beyaz peynir
2 adet Kuru sogan ,
yada bir bag Taze soganda olabilir
Maydanoz
Pul biber

ic malzeme yapimi
peynirin icine soganlari rendeleyip,ince kiyilmis maydanozlari ekliyoruz
ve dilediginiz kadar damak zevkinize göre pul biberi ilave edip  ic harc hazirliyoruz.



Yapilisi

Öncelikle sütü ilik hale gelecek sekilde isitiyoruz.
Yogurma kabina bosalttigimiz un ile tuzu karistiriyoruz
daha sonra  ortasini acip Maya eriyene Kadar sütü yavas yavas döküp önce mayamizi eritip daha sonra kenarlardan unu alarak hamurumuzu yoguruyoruz.
Mümkün oldugunca yumusak bir hamur elde etmeye calisiyoruz
(hamurun kivami ne Kadar yumusak olursa gözlemelerinizde  okadar güzel olur)
Yogurdugumuz hamuru 1 Saat mayalanmaya birakiyoruz.
Hamur mayalandiktan sonra mandalina büyüklügünde bezeler yapip üzerini örtüp15 dakika da beze halinde mayalandiriyoruz.
Mayalanip dinlenen bezelerimizi bir Tabak büyüklügünde acip yarisina ic malzemeyi döseyip diger yarisini üzerine kapatiyoruz.Teflon tavada,sacta pisirebilirsiniz

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Kiymetli vaktini ayirip yoruma deger buldugunuz icin tesekkür ederim
Allah c.c. razi olsun
sevgili ziyaretcim

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...