23 Eylül 2013 Pazartesi

Muzlu Rulo Pasta

Muzlu Rulo Pasta

  • Gerekli Malzemeler
  • 2 muz
  • Hindistancevizi
  • Pandispanyası icin:
  • 4 yumurta sarısı
  • 140 gr şeker (1 su bardağından 1 parmak eksik)
  • 1 tutam tuz
  • 2 yemek kaşığı sıcak su
  • 4 yumurta beyazı
  • 110 gr un (1 su bardağı)
Kreması icin:
  • 1 litre süt
  • 140 gr şeker (1 su bardağından 1 parmak eksik)
  • 55 gr un (½ su bardağı)
  • 50 gr nişasta (½ su bardağı)
  • 1 paket vanilya
  • 100 gr margarin
  • 2 yemek kaşığı pudraşekeri
  • bir kac damla limon suyu
  • Pandispanyasınin yapilisi
  • Tepsiye yağlı kağıd seriyoruz ve fırını 180° C'ye ısıtıyoruz.
  • Yumurta beyazlarını katılaşıncaya kadar mixerle cırpıyoruz.
  • Yumurta sarıları, şeker, tuz ve suyu yaklaşık 5 dak. rengi acılana, köpürene kadar mixerle cırpıyoruz.
  • Bu karışıma unu eliyoruz ve katılaşmış yumurta beyazını ilave edip dikkatlice karıştırıyoruz, tepsimize döküp 10-15 dak. pişiriyoruz.
  • Pandispanyayı pişdikten sonra yaklaşık 10 dak. bekletiyoruz.
  • Pandispanyanın üzerine 1 yemek kaşığı kadar şeker serpiyoruz
  • (bunu havluya yapışmasın diye yapıyoruz)  temiz bir mutfak havlusu üzerine yayıp pandispanyayı ters döndürüyoruz. Üzerinden yağlı kağıdı dikkatlice cıkarıyoruz
  • (iyi cıkmazsa nemli bir bezle yağlı kağıdın üzerinden geciyoruz. Böylece rahatlıkla yağlı kağıdı cıkarabiliriz).
  • Havluyla birlikte rulo seklinde sariiyoruzve sırası gelene kadar bekletiyoruz
  • (Bunu pandispanyamız sonra iyi sarılabilmesi icin yapıyoruz).
Kreması icin:

Süt, şeker, un, nişasta ve vanilyayı bir tencereye alıp cırpıyoruz ve orta ateşte devamlı cırparak kaynayana kadar pişiriyoruz. Soğumaya bırakıyoruz.
  • Soğuduktan sonra margarini (4 kerede) ilave edip mixerle cırpıyoruz. Pudraşekeri ve bir kac damla limon suyunu ilave edip iyice cırpıyoruz.

  • Hazırlaması:
Muzları soyup kararmasın diye limon suyu sürüyoruz üzerine.
Rulomuzu acıp kremanın yaklaşık yarısını üzerine sürüp muzları en öne yanyana koyuyoruz, tekrar sıkıca sarıyoruz ve servis tabağımıza alıyoruz.
Rulomuzun her yerini bolca kremayla kaplayıp üzerine hindistancevizi serpiyoruz.

Afiyet olsun...

1 yorum:

  1. canim annecigim geldi aklima biz kucukken hep yapardi dogum gunu pastamiz olurdu :) sizinki de cok guzel gozukuyor.ellerinize saglik

    YanıtlaSil

Kiymetli vaktini ayirip yoruma deger buldugunuz icin tesekkür ederim
Allah c.c. razi olsun
sevgili ziyaretcim

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...