Bulgur pilavini herzaman pirinc pilavina tercih etmisimdir. Hem cok lezzetli...saglik yönünden pirincten daha zararsiz ve yapimi daha pratik....
Eristeli Bulgur Pilavi
Malzemeler:
2 yemek kasigi tereyag
3 adet kurusogan
1 Su bardagi eriste
1 kase bulgur
Yapilisi:
Tereyagini eritip soganlari küp seklinde dograyin ve pembelesinceye kadar kavurun.Soganlar pembelestikten sonra 2-3 dakika da eriste ve bulguru ilave edip kavurmaya devam edin.
bulgurlarin üzerini gececek kadar suyunu verip birkac dakika hizli birsekilde kaynadiktan sonra ocagi kisip suyunu cekene kadar pismeye birakin.Pistikten sonra birazpilavinizi demlendirin.
Afiyet olsun...
http://pinarintarifdefteri.blogspot.com/ canım ellerine sağlık..ayrı ayrı ıkı lezzetıde cok severım.2 lezzet bır arada nefıs olmuş.sevgılerımı bırakıyorum
YanıtlaSilTesekkür ederim canim hosgeldin sefalar getirdin
SilSevgiler karsilikli
Elinize sağlık.Bulgurun ve eriştenin muhteşem uyumu nefis olmuş sevgilerimle..
YanıtlaSilTesekkürler semacim sevgiler
Sil