23 Eylül 2013 Pazartesi

Cilekli Kalp Pasta


Cilekli Kalp Pasta

Selamlar...

Esimle evliligimizin 12 yil dönümünde hazirladigim cilekli kalp Pasta


Pandispanya icin Malzemeler:

 5 yumurta (oda sıcaklığında)
4 kahve fincanı un (elenmiş)
3 kahve fincanı toz şeker
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
1 paket Vanilya aromasi


kremasi icin
 
2 paket krem santi
2 su bardagi süt
200 gr paket tuzsuz labne peyniri
1 paket vanilya
 
üzeri icin  1 paket cilekli torte jölesi

Yapılışı:

Mikserde yumurtalarla şekeri rengi beyaza yakın krem ve kıvamı da krema gibi oluncaya kadar çırpın. birde dip not yumurtayla şekeri ne kadar çok çırparsanız o kadar güzel olur.
Unun icersine kabartmatozunu da ekleyip  eleyerek ilave edin.
Unu spatula yardimiyla karisimi altan üste Dogru karistirarak yavas yavas yediriyoruz
karışımına karışana kadar alttan üste doğru karıştırın (enson vanilya aromasini ilave edin). 
Buradaki amac yumurtalari cirparken olusan hava kabarciklarinin sönündürmeyerek kabarmasını sağlamak.
Karışımımizi  tabanina yagli kagit serilmis kalıba döküyoruz .
Önceden 170 derecede ısıttığınız fırında yaklaşık 40 dakika üzeri açık kahverengi oluncaya kadar fırının kapağını açmadan pişirin. kürdanla pistigini kontrol Edip kürdanin Temiz ciktigini görünce pandispanyamiz pismis demektir
Piştikten sonra tele çıkarın ve kalıbın içinde 10dk bekletin.
Eğer ortası hafif çöküyor gibi olursa teli kalıbın üzerine yerleştirip kekin üstü alta gelecek sekilde ters cevirin.
Böylelikle pandispanyaniz cökmeyecektir.
Sonra kalıptan çıkartın ve soğutun.Kekimiz soguyana Kadar kremamizi hazirlayalim :)
Kremsantiyi  2 su bardagi sütle cirpiyoruz daha sonra labne peynirini ekleyip tekrar karistiriyoruz.
Soguyan pandispanyamizi ikiye bölüp hazirladigimiz kremayi arasina sürüyoruz üzerine
muz ve cilek dogruyoruz ve diger pandispanya katinida yerlestirip kremayla kapliyoruz.
Pastanin üzerini kenarlari yüksek olacak sekilde kremayla süsleyip
ortasina küp seklinde dogranmis yada istediginiz sekilde dizerek cileklerimizi dözüyoruz.
torte jölesini paketinin  üzerinde yazdigi sekilde pisirip  kremayi eritmeyecek kadar sogutup cileklerin üzerini jöleyle kapliyoruz.
(eger jöleyi sicak koyarsaniz krema erir ama cokta sogutursaniz jöle Donar aklinizda bulunsun)
bir gece buzdolabinda bekletirseniz lezzeti katlanarak artacaktir.

Afiyet olsun....


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Kiymetli vaktini ayirip yoruma deger buldugunuz icin tesekkür ederim
Allah c.c. razi olsun
sevgili ziyaretcim

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...